Technictool is een dochteronderneming van Mooi Hakkie bv, hèt bedrijf voor het herstellen en personaliseren van de hakken van damesschoenen. Henk Drost is de initiatiefnemer en ontwikkelaar van de wrap-methode in combinatie met de daarbij behorende instrumentarium. Kijk hiervoor op www.mooihakkie.nl

Dit instrumentarium is doorontwikkeld om breder in te zetten voor de Hobbyist en Professional.

Henk Drost is een technicus in hart en nieren en komt oorspronkelijk (als kind al) uit de installatietechniek. Drost heeft ook een hobby, hij restaureert oldtimers naast zijn huidige activiteiten.

Drost is bij uitstek iemand die weet wat de Hobbyist en de Professional nodig heeft om fijn te kunnen inspannen, werken en zelfs roteren. Tientallen keren in en uitspannen voor een werkstuk kost tijd en de kans op beschadigingen is groot, dit moest dus anders kunnen volgens Drost.

Genoeg redenen voor Drost om te gaan zoeken naar een oplossing. Vanaf 2016 experimenteerde hij met allerlei materialen, maar tot een echt duurzame oplossing leidde dit jarenlang niet.

Drost was al langer op zoek naar een andere manier van inspannen en roteren voor het Mooi Hakkie project. Hij verwonderde zich dat er niet veel meer bestond dan bankschroeven in welke vorm dan ook, kantelbare, vaste versies maar dat was het dan ook wel.

Drost ontwikkelde uiteindelijk zelf de span-roteermachine genaamd ROTATOR.

Niet lang daarna ontstond er (op verzoek) een tweede kleinere versie die uitermate geschikt is voor de kleinere werkstukken.

 

Heeft Drost nog een droom? Jazeker! “Ik zou het echt fantastisch vinden als er over een aantal jaren mensen/bedrijven zijn die elkaar vertellen een Rotator in het bezit te hebben en daar veel gemak en voordelen uit halen. En dat je in een werkplaats loopt en de Rotator in werking ziet.